NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI (godina 2011)

Nagrade VIDI e-novation, časopis VIDI pokrenuo je prije šest godina u suradnji s Insti­tutom Ruđer Bošković, kako bi podigli svijest o značaju inovacija za napredak zajednice te se dodjeljuju kada i VIDI Web Top 100 s kojim od tada zajedno čine natječaj VIDI Awards. Zbog zahtjevnosti pristiglih inovacija, Stručni žiri Vidi e-novationa sastavlja se od stručnjaka iz vodećih hrvatskih kompanija, organizacija, instituta, vi­sokih učilišta i redakcija. Najboljim odab­ranim inovacijama dodjeljuje nagrade pod nazivom Teslino jaje i to u dvije kat­egorije, prva je za fizičke osobe, a druga za tvrtke. Ukoliko žiri odluči da je neka od inovacija također zaslužila posebnu pažnju, a na neki način izdvaja se iz uobičajene nomen­klature priznanja, dodjeljuje se posebna nagrada.

Višednevnu evaluaciju i razgovore s kandidati­ma za nagrade stručni žiri je održao u knjižnici Instituta Ruđer Bošković. Prilikom evaluacije došli su do izražaja neki trendovi vrlo znakoviti za ICT i ukupno hrvatsko gospodarstvo. Obilježje projekata pristiglih na ovogodišnji natječaj Vidi e-novation, je da su unatoč tehnološkoj sofistici­ranosti vrlo praktični i poglavito usmjereni na uštedu resursa, što se može gledati kao odgovor na pritisak neposustajuće recesije. Javljale su se male fleksibilne tvrtke i pojedinci - inovatori entuzijasti, koji su do svojih inovacija došli u slobodno vri­jeme rješavajući neki od svojih praktičnih prob­lema upotrebom visoke tehnologije. Možda je zbog toga i toliki interes za gledanjem našeg videa o dodjelama nagrada. Posebnost natječaja Vidi e-novation je što su projekti osim inovativnosti morali zadovoljiti uv­jete konkurentnosti i plasmana na tržište, što Vidi­jevim nagradama daje naročitu ozbiljnost i izgled­nost projektima da zažive i na realnom tržištu.

Nakon finalnih evaluacija, u kategoriji inovaci­ja fizičkih osoba Stručni žiri je nagradu Zlatno Teslino jaje dodijelio projektu Trambus, Svena Kapuđije. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je pro­jektu Zagrebačko parkiralište, Leona Trivića i Go­rana Tanodija. Brončano Teslino jaje dodijeljeno je projektu 3x1000, Saše Kapetanovića.

U kategoriji tvrtki, Zlatno Teslino jaje dodijelje­no je projektu iPROSU, Inteligentnom projek­cijskom sučelju, zajedničkom poduhvatu tvrtki Videa d.o.o. i Hand Studio d.o.o. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je Naprednom upravljačkom sus­tavu za automatizaciju robota, tvrtke Inteco d.o.o. Dok je Brončano Teslino jaje dodijeljeno tvrtki Računala Tina d.o.o. za projekt TimeReader.

Žiri je dodijelio i Posebno priznanje za ino­vativno integrirano rješenje za projekt Racetel, kojeg je osmislio i izradio Siniša Kezić.

FIZIČKE OSOBE - POJEDINCI

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Projekt TRAMBUS


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Projekt Zagrebačko parkiralište


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Projekt 3x1000

TVRTKE

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Inteligentno projekcijsko sučelje iPROSU


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Napredni upravljački sustav za automatizaciju robota za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Timereader

POSEBNA PRIZNANJA
Special award for innovative integrated solution
Racetel – mjerenje i pamćenje signala „uživo“

 

E-novation 2011
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2012 | E-novation 2011 | Arhiva | VIDI

© 2011 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA