< povratak  
   
 
Igor Lučić
državni tajnik Središnjeg državnog uredaza e-Hrvatsku
Izvrsnost -
PRILIKA ZA HRVATSKI ICT SEKTOR

Nema dvojbe, tehnologija je danas postala nezaobilazni dio naših života. Pojednostavnila ih je i učinila lakšim, obogatila. Pritom nam je pružila neslućene dimenzije spoznaje i slobode. Ukratko, život bez tehnologije danas je jednostavno nezamisliv.

Svjesna da je uspješna primjena informacijskokomunikacijske tehnologije u poslovnim procesima – kako gospodarstva, tako i uprave – nezamjenjiv i snažan alat za ubrzanje ukupnog razvoja, Vlada Republike Hrvatske snažno podupire njezin razvoj i sinergiju s inovacijama i znanjem što, u konačnici, predstavlja jednadžbu uspjeha. Stoga danas informacijskokomunikacijska tehnologija, kao moćni alat i generator promjena, ima svoje mjesto i značajnu ulogu u ukupnom napretku Republike Hrvatske. Danas, kada se putovanje Republike Hrvatskoj prema članstvu u Europsku uniju približilo svom završetku, stojimo pred pragom zajednice koja pred nas stavlja nove izazove i mogućnosti, prije svega da na velikom zajedničkom tržištu zauzmemo svoje mjesto i ostvarimo domaće potencijale. Kao mala i otvorena ekonomija, Hrvatska mora naučiti koristiti otvorenost kao svoju glavnu konkurentnu prednost te pronaći načine kako postati prepoznatljiva. Pritom je u suvremenom, otvorenom i globaliziranom svijetu nesumnjivo jedan od načina za osiguravanje razlikovanja od drugih upravo – izvrsnost. A upravo u izvrsnosti vidim priliku za hrvatski ICT sektor.

Nema sumnje, pred nama je razdoblje sve snažnijeg nadmetanja, razdoblje da pokažemo i dokažemo kreativnost, inovativnost te znanje naših ICT stručnjaka. Kao državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku tijekom zadnje dvije godine osobno sam se uvjerio u bogatstvo kvalitetnih i jedinstvenih domaćih rješenja, u stručnost i znanje predstavnika hrvatske ICT zajednice te, u konačnici, u izvrsnost koju posjeduju. Zbog svega toga, čvrsto vjerujem da dolazi vrijeme za oplemenjivanje naših resursa i ostvarivanje potencijala hrvatskog ICT sektora na velikom zajedničkom tržištu Europske unije.E-novation 2010
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2010 | Arhiva | VIDI

© 2011 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA