< povratak  
   

NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI

MALE TVRTKE

1. NAGRADA ZLATNO TESLINO TESLINO JAJE:
Geanium

PRIJAVITELJ: KING ICT d.o.o

 

 
www.geanium.com

Izvrsna interaktivna kronologija

Ovo je toliko dobro da je nevjerojatno da nešto slično na svjetskom webu već ne postoji

Geanium™ je rješenje za interaktivnu kronološku vizualizaciju, a služi za analizu, prikaz i uspoređivanje podataka koji imaju vremensku i prostornu dimenziju. Na tržištu je jedinstven po slijedećim karakteristikama:

1. Omogućuje istovremeni prikaz podataka u vremenu i prostoru, što korisnicima omogućuje jedinstveno sučelje kojim se mogu neprekidno kretati kroz prostor i vrijeme.

2. Baziran je na matematičkom modelu koji omogućuje granularnost vremenske i prostorne dimenzije. Npr. u istom sučelju događaji se mogu prikazati iz jedne sekunde u drugu, kao i oni događaji koji traju stoljećima.

3. Omogućuje komparativnu historiografiju – usporedni prikaz događaja u vremenu i prostoru, iz različitih perspektiva – npr. ratova gledanih iz perspektive dvaju sukobljenih zemalja. 4. Omogućuje dodavanje slojeva, npr. u mapama pojedinog područja.

5. Interaktivnost.

6. Korištenje multimedije.

Sustav je tržištu dostupan od listopada 2009. godine. Predstavljen je na BETT-u u Londonu, u New Yorku na konferenciji O'Reilly Web 2.0 u studenom, te u Berlinu na konferenciji Online Educa početkom prosinca. Za sada su potpisani ugovori o distribuciji na globalnom tržištu s partnerima iz Italije i Rusije. Dosadašnji interes za proizvod je velik, jednako kao i njegov potencijal jer se radi o jedinstvenom alatu za eContent objavljivanje u području prikaza povijesnih podataka. Proizvod se može pohvaliti medaljom Comenius EduMedia Medaille (GPI, Berlin) i nagradom Erasmus EuroMedia Country Award (ESEC, Beč).

E-novation 2009
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA