< povratak  
   
 
Venesa Schütz
Direktorica Microsofta Hrvatska organizacijski partner i pokrovitelj Vidi Awards
Alati za uspješnu 2010.

Možda smo na kraju 2009. već pomalo svi alergični na spominjanje riječi "recesija" i podsjećanje na aktualan ekonomski trenutak, no ako nas je ova godina ičemu naučila, onda je to činjenici da su inovativnost i znanje važniji nego ikada prije

Rezultati do kojih je pred koji mjesec došla vodeća tvrtka za IT istraživanja, IDC, a koji pokazuju da će se u sljedeće četiri godine u Hrvatskoj otvoriti šest tisuća novih radnih mjesta u IT industriji, ugodno su me iznenadili i uistinu su ohrabrujući. Kompleksan postupak kojim je IDC došao do ovakvog zaključka, kao i do predviđanja da će rast investicija u IT-u biti konstantan i veći od prosječnog rasta gospodarstva, ponovno je pokazao zašto je IT industrija dobar potencijal i generator rasta svakoga gospodarstva – unatoč trenutačnim poteškoćama.

Uz prave alate koji potiču maštu i um, ljudi mogu postići gotovo sve. Tijekom više od tri desetljeća postojanja Microsofta pokazalo se da je softver moćan katalizator koji ljudima olakšava postizanje nevjerojatnih stvari i omogućuje obrazovni, društveni i ekonomski napredak u zajednicama diljem svijeta. Softverski alati koji pojedincima jamče napredak u poslu, a tvrtkama konkurentnost i uopće opstanak danas su inovativnost i znanje. Uz rizik da napisano zazvuči previše "korporativno", ipak se mora reći da u Microsoftu razumijemo važnost inovacija i ulaganja baš zato što je 2009. jedna od godina kada smo najviše uložili u istraživanje i razvoj novih proizvoda, preko 9 milijardi dolara. Spomenut ću samo tri proizvoda koja su ove godine ugledala svjetlo dana i požnjela pozitivne kritike – Bing, Internet Explorer 8, te, dakako, Windows 7. Slijedi i niz drugih, novih infrastrukturnih proizvoda, pri čemu treba posebno istaknuti Office 2010. Premda bi se netko mogao upitati je li baš ova recesijska godina bila prilika za kompletnu obnovu cijele naše softverske ponude i ovako veliku investiciju, koja se mjeri milijardama dolara za razvoj i istraživanje, ja sam itekako uvjerena da jest.

 

E-novation 2009
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2008 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA