< povratak  
   
 
Robert Slavečki
Osnivač Vidi e-novation
i Vidi Web Top 100 natječaja
Premalo

Neke hrvatske tvrtke imaju stranice kojih se ne bi postidjele niti najveće svjetske korporacije. Nažalost, takvih je premalo


Nije da Hrvatska nema kvalitetnih web stranica. Nije da nemamo kvalitetnih, uzornih visokotehnoloških tvrtki koje izvoze na najzahtjevnija svjetska tržišta. Isto tako, činjenica je da imamo i visokokonkurentne neinformatičke firme koje itekako razumiju i pametno investiraju u ICT kako bi bile konkurentnije i profitabilnije. Međutim. Svega je toga premalo. I to ne u usporedbi s naprednim zemljama svijeta poput Finske, Njemačke ili Japana, već u usporedbi sa zemljama naše regije – Slovenijom, Češkom, Mađarskom... Neke hrvatske tvrtke imaju web stranice kojih se ne bi postidjele niti najveće svjetske korporacije. Nažalost, takvih je tvrtki u Hrvatskoj premalo.

Hrvatska ima i visokoinovativne hi-tech firme koje razvijaju i proizvode hardver i softver kao da se ne nalaze negdje na zagrebačkoj Trešnjevci već u Silicijskoj dolini. Međutim, želi li Hrvatska biti konkurentna, ne samo na području ICT-a, već i onima proizvodnje hrane, turizma ili logistike, takvih bismo tvrtki doslovno trebali imati tisuću puta više. Naša sadašnja misija u Vidi Awards natječajima nije nagrađivanje najboljih visokotehnoloških projekata – to je samo "usputna radnja". Misija je promocija takvih domaćih hi-tech firmi i stvaranje klime da za deset godina u našoj zemlji imamo na desetke tisuća visokokonkurentnih, izvoznih ICT kompanija.

 

E-novation 2009
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2008 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA