NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI (godina 2008)

FIZIČKE OSOBE - POJEDINCI
Nadareni pojedinci, inovatori, upravo su ključan faktor u napretku društva, bez obzira djeluju li u sklopu kompanije ili samostalno

Vrlo je hrabro samostalno i bez potpore kompanije, isključivo vlastitim resursima, stvarati, ne znajući da li će proizvod ikada zaživjeti. Svaki od nagrađenih proizvoda jest zaživio i osobito smo ponosni na ovogodišnje prijave u najhrabrijoj kategoriji, fizičkih osoba - pojedinaca. Želja nam je da Vidi e-novation nagrada upravo ovim pojedincima pokaže da se sav njihov trud i rad isplate, i da društvo prepoznaje i cijeni njihove ideje, kreativnost, predanost i ustrajnost.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Linearna virtualna radna površina


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Robot za otkrivanje i gašenje vatre


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: IdemNaBus

MALE, SREDNJE TVRTKE I OBRTI
Ovogodišnje prijave malih tvrtki pokazale su vrlo visoku usmjerenost na konkretne potrebe poslovanja čime se otvaraju vrata europskom tržištu

I ove godine konkurencija u kategoriji malih tvrtki je bila vrlo gusta, a prijava više nego ikada. Prijava srednjih tvrtki bilo je malo, stoga smo i ove godine odlučili objediniti kategoriju malih i srednjih tvrtki. Ovogodišnji prijavljeni radovi ne samo da su vrlo inovativni, nego su i vrlo uspješno zaživili, osim na hrvatskom, neki čak i na svjetskom tržištu. Iz tog razloga, prvi puta, ove godine dodijeljujemo četiri Teslina jajeta u kategoriji, a zbog iznimno velikog broja prijava radova, ovogodišnja komisija odlučila je dodijeliti još i 9 posebnih prizanja za visoku izvrsnost i inovativnost.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Rekonfigurabilna automobilska instrument ploča - RAIP


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Mobilisis Fleet Management Sustavgilius


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Shout'Em


 4. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: CPP

 

POSEBNA PRIZNANJA
Posebna priznanja dodjeljuju se u kategoriji Male, srednje tvrtke i obrti zbog velikog broja kvalitetnih prijava

 

AKADEMSKE ZAJEDNICE I INSTITUCIJE
Primjer uspješne suradnje znanstvene institucije i poslovnog svijeta

Velika većina svih hrvatskih inovatora je nekada u procesu svog razvoja bila dijelom jedne od mnogobrojnih akademskih zajednica ili institucija. Stoga upravo ove organizacije imaju priliku, podrškom znanja i usmjeravanjem mladih kreativaca, stvoriti u njima i podlogu za inovativnost koja će odgovarati upravo potrebama tržišta. Veselimo se mnogobrojnim prijavama koje će uslijediti narednih godina jer vidimo da akademske zajednice i institucije zaista imaju što pokazati.

 

KATEGORIJA VELIKE TVRTKE

Kvalitetne inovacije velikih tvrtki olakšavaju poslovanje i velikom broju ostalih hrvatskih kompanija koje s tim tvrtkama posluju

TI ove godine u sklopu Vidi e-novation natječaja zaprimili smo značajne prijave u kategoriji velikih tvrtki. Inovacije koje dobiju podršku i zažive u proizvod unutar velike tvrtke, prođu iznimno strogu i oštru internu evaluaciju, te su to često proizvodi koji upravo odgovaraju potrebama i trendovima tržišta i brzo ostvare uspjeh kod korisnika.

Ponosni smo što su zlatno i srebrno Teslino jaje u ovoj kategoriji osvojile najveće hrvatske kompanije sa inovacijama koje će olakšati poslovanje i velikom broju malih i srednjih tvrtki, kao i građanima.

E-novation 2008
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
Pogledajte video snimke sa svečane dodjele Vidi e-novation nagrada za godinu 2007.
Zagreb,hotel Regent.
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA