< povratak  
   
 
Tatjana Rukavina
predsjednica Uprave PricewaterhouseCoopers Hrvatska
PwC - partner osnivač
Vidi e-novation natječaja
i pokrovitelj Vidi Web Top 100 natječaja
Informacija - nova valuta poslovanja

Danas mnogi počinju shvaćati da se na dugom i ravnom putu prije ili kasnije naiđe na prepreku. Predviđanje te prepreke srž je okretnosti; bez okretnosti i sam opstanak postaje upitan


Informacije su nova valuta u poslovanju - ključna korporativna imovina čija vrijednost raste i pada u različito doba i na različite načine, ovisno o tome kada, kako, gdje i tko je pušta u opticaj kao medij razmjene. Njena prenosivost, pristupačnost i mobilnost kroz međunarodne, korporativne i organizacijske granice ključni su čimbenici globalno povezanog poslovnog svijeta koji međusobno surađuje.

Kao promatrači i istraživači industrijskih trendova, zbunjeni smo očiglednim nedostatkom spremnosti koji mnoge tvrtke pokazuju kad se suoče s poremećajima na tržištu. Ovi poremećaji gotovo uvijek su predvidljivi. Trenutna financijska kriza ima i dobru stranu - obnavljamo svoje razumijevanje o tome gdje doista leži rizik. Budući da informacijska tehnologija (IT) i dalje izrazito i očito utječe na poslovni uspjeh i dioničku vrijednost, viši je menadžment pod pritiskom da jasno pokaže poslovnu vrijednost IT-a te da dokaže da ulaganja u IT mogu proizvesti pozitivnu dobit, podupirući poslovne ciljeve. IT je ubrzao protok informacija, upravljanje potrošačima i zalihama te informatizaciju backoffice sustava te potaknuo posvuda rasprostranjeno područje internetskog trgovanja.

PwC je pomogao najvećim svjetskim tvrtkama utvrditi i započeti rješavanje ključnih rizika IT poslovanja, omogućujući im djelotvornije usmjeravanje sredstava i osiguravajući usklađenost sredstava uloženih u IT te s njim povezanih inicijativa s cjelokupnim poslovnim ciljevima. Sposobnost direktora i drugih voditelja IT odjela da naprave odmak od ustaljenih modela potrošnje i umjesto toga podupru inovacije u poslovnom procesu bit će najznačajniji izvor IT vrijednosti i produktivnosti u budućnosti.


 

E-novation 2008
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
> Videogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA