NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI (godina 2007)

FIZIČKE OSOBE - POJEDINCI
Vidi e-novation 2007 pokazao je da Hrvatska uistinu ima pojedince koji su u stanju razviti vrhunske ICT proizvode inovativne i na svjetskoj razini

Baš kao i lani, i ove se godine na Vidi e-novation prijavio zamjetan broj inovativnih radova iza kojih ne stoje velike tvrtke, nego tzv. obični a zapravo izuzetni pojedinci puni entuzijazma, tehničkih kompetencija i želje za uspjehom.

U zavidnoj konkurenciji, koja je pokazala kako hrvatska inovatorska scena ni u budućnosti ne bi trebala oskudijevati originalnim rješenjima, evaluacijska komisija odlučila je nagraditi one radove čiji su inovativnost, poslovni potencijal i lako vidljiv potencijal korisne društvene upotrebe ipak nadišli ostatak prijavljenih radova.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Inteligentni odjevni predmet s aktivnom termičkom zaštitom


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Motion Capture System


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: PharmaConnectME! Network

TVRTKE
Sudeći prema prijavama na Vidi e-novation natječaj 2007, u hrvatskim tvrtkama leži pravi društveni, još nedovoljno otkriveni, kapital u formi ICT inovacija svjetske razine konkurentnosti

Za razliku od prošle godine, kada je znatno veći broj tvrtki srednje veličine bio poslao svoje prijave, ove smo godine u jednu kategoriju objedinili nagrade za male i srednje tvrtke (definirane tako po smjernicama Hrvatske gospodarske komore), čime smo konkurenciju u ovoj novoj, zajedničkoj kategoriji zaoštrili do maksimuma. Stoga je lako zaključiti kako su osvajači zlatnog, srebrnog i brončanog Teslina jajeta predstavili inovacije nesvakidašnje kvalitete i iznimnoga poslovnog i društvenog potencijala.

Zbog svega toga evaluacijska je komisija osjetila dužnost i posebnim priznanjima potvrditi inovativnost dodatnih 12 prijava, čiji tržišni potencijal također nije upitan.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: IPNAS


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Vergilius


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Krospik

 

POSEBNA PRIZNANJA
Zbog velikog broja kvalitetnih prijava u kategoriji tvrtki, evaluacijska komisija odlučila se osim nagrada dodijeliti i posebna priznanja

 

INSTITUCIJE
Od akademskih organizacija ne očekujemo samo poticaje inovatorstvu, nego i konkretna inovativna rješenja koja će biti jedan od motora hrvatskoga gospodarstva

Nije nikakva nelogičnost od akademskih organizacija očekivati ne samo poticaje inovatorstvu, nego i konkretna inovativna rješenja čija će kvaliteta biti jedan od motora hrvatskoga gospodarstva. U zapadnom svijetu upravo su fakulteti inkubatori ne samo znanja nego i izvor financijske podrške, što dobro znaju osnivači vodećih svjetskih IT tvrtki. I Hrvatska kreće u tom smjeru. Sustav za strojno potpomognuto indeksiranje dokumenata, nastao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, doista posjeduje svjetsku razinu ICT konkurentnosti.

 

POSEBNA KATEGORIJA

DVIJE VIDI ZVIJEZDE-DVOSTRUKI POBJEDNIK
Ove je godine organizator Vidi e-novation natječaja odlučio dodijeliti i posebnu nagradu. Prvi put imamo rad koji je zbog svog iznimno visokog tržišnog potencijala osvojio dvostruku krunu, jednu od strane žirija i jednu od samog Vidija.

Tko je baš toliko inovativan? Polazeći od premise da je znanje i upravljanje znanjem temelj inovacije i transformacije inovacije u globalno prihvaćen, profitabilan proizvod, izdavačka kuća Vidi ove je godine ustanovila i posebnu Vidi e-novation nagradu, koju dodjeljuje sam Vidi za posebno inovativan proizvod visokog tržišnog potencijala.

Nagrada će se od ove godine dodjeljivati jednom godišnje, u okviru Vidi e-novation natječaja, proizvodima i uslugama koje su se prijavile na natječaj i ostvarile visok bodovni plasman, a za koje organizatori Vidi e-novation natječaja smatraju da mogu posebno doprinijeti razvoju inovacija u Hrvatskoj te transformaciji tih inovacija u kvalitetne i globalno konkurentne proizvode. Ukoliko takvih proizvoda bude i ubuduće, Vidi će svake godine dodijeliti po jednu Vidi e-novation nagradu za posebno inovativan proizvod velikog tržišnog potencijala.

E-novation 2007
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
Pogledajte video snimke sa svečane dodjele Vidi e-novation nagrada za godinu 2007.
Zagreb,hotel Regent.
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA