< povratak  
   
 
dipl. ing. Katarina Matijević
Direktorica sektora Razvoj proizvoda, Podravka
Podravka - partner osnivač Vidi e-novation natjačaja
Ubrzanje u post-internet eri

Podravka je poduzela niz koraka kako bi transformirala klasične koncepte poslovanja u nove poslovne modele, koji mogu najbolje zadovoljiti i predvidjeti potrebe potrošača


Kada govorimo o lancu vrijednosti, pređen je dug put od jednostavne proizvodnje po procjeni potreba do proizvodnje po narudžbi, i virtualno gotovo potpuno integriranog lanca vrijednosti. Prednosti ovakvog pristupa su poboljšana interna efikasnost i bolji odgovor na potrebe krajnjih korisnika. Međutim, ovaj put ne započinje u tvornici i nije jednostavan kao što na prvi pogled izgleda. Iza tog procesa stoji potpuna transformacija kompanije u kojoj se, primjerice, istraživanje i razvoj, nekad u zatvorenom laboratoriju, otvaraju i u potpunosti okreću prema svijetu, korisnicima, potrošačima i prodajnim lancima. U Podravkinom Istraživanju i razvoju shvaćamo koliko je bitan direktan kontakt s potrošačem, odnosno uvid u potrebe potrošača. Trendove više nije dovoljno slijediti, već ih treba identificirati u stvarnom vremenu, ako već ne i predvidjeti.

Istraživanje i razvoj, uz marketing, imaju najintenzivniju interakciju s potrošačima, i u tome osim direktnog kontakta koristimo i virtualne informacije. Internet nam danas pokazuje koliko se velika promjena desila među potrošačima: nekad nevidljive fragmentirane skupine manifestiraju svoja mišljenja putem mnogih medija. U ovom trenutku, zadobivanje povjerenja „novog potrošača“ zahtjevniji je zadatak nego ikad prije. Podravkin sektor Istraživanje i razvoj u potpunosti je posvećen inovaciji i natjecanju koje više ne zovemo borbom za „udjelom na polici“, već „udjelom u životu“ potrošača. Kako bismo potpuno iskoristili potencijale suradnje s potrošačima, naše daljnje poslovanje još će se više usmjeriti na e-tehnologije. Sljedeći koraci u virtualni svijet još će nas više približiti kupcu, koji će postati naš inovacijski partner.
E-novation 2007
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA