< povratak  
   
 
dr. sc. Božidar Etlinger
v.d. direktor
Ruđer Inovacije d.o.o.
osnivač Vidi e-novation natječaja
I ponovno kvalitetne inovacije

Predosjećam da će u skoroj budućnosti Vidi e-novation prerasti u novu širu dimenziju,
možda Vidi Σ-novation


Prošla je još jedna „brza“ godina i ponovno smo u postupku odabira najboljih prijavljenih radova na natječaj Vidi e-novation za 2007. godinu. Broj prijavljenih radova te naročito njihova kvaliteta i inventivnost ukazuju da je potencijal i broj stvaraoca u našoj zemlji iznenađujuće velik.

Iako je ovo druga godina i bilo bi za očekivati da je većina višegodišnjih ideja predstavljena i prijavljena u prvom natječaju te da će doći do smanjenja ponuđenih prijedloga u broju i kvaliteti, to se nije dogodilo.

I zato smo ponosni, svi članovi organizacijskog i evaluacijskog tima te ja zajedno s njima. Predosjećam da će u skoroj budućnosti Vidi e-novation prerasti u novu širu dimenziju, možda Vidi Σ-novation, koja će pored ICT tehnologije obuhvaćati i neke druge komercijalno interesantne tehnologije.

Iskreno, s jednim dijelom potrebnog posla koji se je trebao izvršiti nakon prvog natječaja, a svakako ga treba obaviti nakon ovog natječaja, nismo u potpunosti zadovoljni. Potrebno je potpunije i kroz dulji period pratiti nagrađene (a i sve ostale) radove te im omogućiti eventualno daljnji potreban razvoj, te napose poraditi na promociji, marketingu, pronalaženju i izgradnji tržišta kao i financijskoj podršci do ostvarenja komercijalizacije pojedinog rada. Nadamo se, a i pokrenute su početne inicijative, da će se to omogućiti kroz suradnju Vidi Publishinga, Instituta Ruđer Bošković i Ruđer-Inovacija d.o.o., tvrtke kćeri koja je i osnovana s namjerom komercijalizacije inovacija.

Zahvaljujem svim sudionicima natječaja te posebno čestitam autorima nagrađenih radova.


 

E-novation 2007
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA