< povratak  
   
 
Ante Magzan
izvršni direktor za upravljanje
i razvoj sadržaja T-Coma
T-Com - glavni organizacijski partner i
suosnivač Vidi e-novation natječaja
i organizacijski partner
Vizija nove televizije

Televizor je već odavno postao pridruženi član svake obitelji, a do danas se razvio u interaktivno sredstvo za komunikaciju, edukaciju i zabavu


Televizor je već odavno postao pridruženi član svake obitelji, no magična kutija, čiji izum datira u davnu 1927. godinu, a pripisuje se Philou T. Farnsworthu, do danas se razvio u interaktivno sredstvo za komunikaciju, edukaciju i zabavu o kakvom, unatoč svoj genijalnosti, Philo nije mogao ni sanjati. Kada razmišljamo o fascinantnoj moći ovog medija, ne možemo se ne složiti s Woodyjem Allenom i njegovom tezom kako danas „život oponaša televiziju“.

Iako već danas interaktivna digitalna televizija – u Hrvatskoj T-Comov MAXtv – omogućava svakom gledatelju da televizijski program prilagodi svojim potrebama i navikama, budućnost će nam osigurati još individualniji pristup korisniku. Nije daleko trenutak kada će televizijski prijemnik sam „prepoznavati“ interese i navike svoga vlasnika te će ga sam „podsjetiti“ na emisije koje bi mogao pogledati. Kada je u pitanju uvođenje napredne tehnologije poput IPTV-a, uistinu se nemamo čega sramiti – Hrvatska je prva zemlja unutar Deutsche Telekom grupe koja je pokrenula interaktivnu digitalnu televiziju, MAXtv, što je T-Comu priskrbilo pohvale uglednih analitičara telekom industrije u svijetu. Priča o MAXtv-u zapravo je priča i o upornosti, volji i kreativnosti MAXtv tima u T-Comu.

Internet kao medij otkrit će nam, sigurno, još puno čudesnih mogućnosti – a na nama je da potičemo invenciju i kreativnost, ali i da brinemo o kvaliteti sadržaja. Vidi Web Top 100 natječaj, kao i prošle godine utemeljen natječaj za e-novation jasno pokazuju da u našoj sredini talenta i znanja ne nedostaje, i zato su ovi natječaji izuzetno važni poticajni koraci za daljnje i sve brže uključivanje Hrvatske u globalno društvo.
E-novation 2007
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA