< povratak  
     
 
Tomislav Kotnik
Osnivač Vidi e-novation
i Vidi Web Top 100 natječaja
Možemo promijeniti svijet

Želimo stvoriti hrvatski hub koji će biti katalizator za cijelu regiju sa Hrvatskom na čelu


Google, kao već opće poznati internetski div, koji nudi inovativna rješenja i pri tom zgrče ogroman financijski kapital ali i usisava velike ljudske intelektualne resurse, ostao je gladan novih ideja pa je ove jeseni došao na zamisao kako da cijeli svijet počne raditi za njega, a da pri tom ima priliku izabrati najbolje bez novog zapošljavanja, novih prostora, troškova dnevnica, bonusa...

Za potrebe razvoja svoje open source razvojne platforme Android, pokrenuo je natječaj s fondom od 10 milijuna dolara! Za Google, to je kikiriki, ali za mnoge svjetske tvrtke to je upravo sveti gral, izlaz na svjetsko tržište preko najboljeg distributera na svijetu. Navodno Google očekuje tisuće manjih tvrtki od kojih će mnoge angažirati kasnije na novim poslovima jer samo će njih 50 dobiti nagradu od, u prosjeku, 150 tisuća dolara. Konkurencija će biti silovita.

Upravo je to ono što smo mi napravili još prije dvije godine ovdje u Hrvatskoj. Pokrenuli smo Vidi e-novation, natječaj za inovacije na koji se do sada prijavilo gotovo stotinu sjajnih inovacija. Neki prošlogodišnji dobitnici „Teslinog jajeta“, simbolične nagrade za najbolje inovacije, već su prodali svoja rješenja širom svijeta što znači da smo ispravno odabrali. Naši nagradni fondovi su simbolični no nije bit u tome jer uskoro ćemo pokrenuti mehanizam kojim ćemo pratiti inovacije od prototipa do kapitalizacije kako bi najefikasnije iskoristili potencijal tih inovacija.

Jedna misao nas sada euforično tjera dalje da je realiziramo s našim partnerima. Želimo stvoriti hrvatski hub koji će biti katalizator za cijelu regiju sa Hrvatskom na čelu. Cilj je postavljen visoko i neće ga biti lako doseći, ali u tome nećemo biti sami. Pojedinci će osnivati male tvrtke. Male tvrtke će mijenjati velike. Velike hrvatske tvrtke će mijenjati svijet. Mi možemo promijeniti svijet i to iz Hrvatske. Nije šala. Već je počelo. Jeste li s nama? :-)

ERICSSON NIKOLA TESLA – NAJBOLJA PODRUŽNICA U CIJELOM ERICSSON KONCERNU

T-HT – NAJPROFITABILNIJA TVRTKA MEĐU CIJELOM GRUPACIJOM DEUTSCHE TELEKOM

DALEKOVOD – IZABRAN KAO NAJBOLJI ZA NAJZAHTJEVNIJI 400-KILOVOLTNI DALEKOVOD IZMEĐU SKANDINAVIJE I EUROPE

PODRAVKINA VEGETA – MEĐU NAJJAČIM BRENDOVIMA NA IZNIMNO ATRAKTIVNOM I ZAHTJEVNOM RUSKOM TRŽIŠTU


E-novation 2007
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 
Kliknite kako biste skinuli knjigu najboljih (PDF) >>>
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2010 | E-novation 2009 | Arhiva | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA