NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI (godina 2006)

FIZIČKE OSOBE - POJEDINCI
Vidi e-novation 2006 pokazao je da Hrvatska uistinu ima pojedince koji su u stanju razviti vrhunske ICT proizvode inovativne i na svjetskoj razini

Doista nas je oduševilo što se već prve godine na Vidi e-novation natječaj javio zamjetan broj inovativnih radova koje su prijavile fizičke osobe - pojedinci iza kojih ne stoje velike kompanije ili organizacije niti veliki kapital, već u prvom redu veliki entuzijazam, znanje i želja za uspjehom.

Evaluacijska komisija u ovoj je kategoriji odabrala one radove koji su se istaknuli inovativnošću, tehničkom izvrsnošću, poslovnim potencijalom i društvenom korisnošću.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Rukavica za upravljanje računalom


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Flash Navigator


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Upravljanje dokumentima preko interneta

 

MALE TVRTKE
Ako je suditi prema prijavama na Vidi e-novation natječaj 2006., u malim hrvatskim tvrtkama leži pravi društveni, još neotkriveni, kapital u formi ICT inovacija svjetske razine konkurentnosti

Brojnost, raznovrsnost i visoka razina inovativnosti te poslovnog potencijala osnovne su karakteristike prijava u kategoriji "malih tvrtki" kategoriziranih prema smjernicama Hrvatske gospodarske komore. Upravo zbog velike brojnosti i kvalitete prijavljenih radova, evaluacijska komisija je u ovoj kategoriji odlučila dodijeliti čak dvije treće nagrade (dva brončana Teslina jajeta).

Iz istog razloga u ovoj je kategoriji evaluacijska komisija izdvojila dodatnih 14 inovacija koje su svojom kvalitetom, poslovnim potencijalom i visokom razinom inovativnosti ocijenjene visokim ocjenama, te je zaključak komisije bio da zaslužuju da im se dodijeli posebno priznanje u okviru natječaja Vidi e-novation 2006.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Mireo viaGPS


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Swing DocPublisher


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: Otkrivanje sigurnosnih propusta

  NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: EcoCard

POSEBNA PRIZNANJA
Zbog velikog broja kvalitetnih prijava u kategoriji malih tvrtki, evaluacijska komisija
odlučila se osim nagrada dodijeliti i posebna priznanja

SREDNJE TVRTKE
Iznenadilo nas je da u Hrvatskoj postoje tvrtke srednje veličine koje na svjetskom tržištu nude proizvode koji konkuriraju vodećim svjetskim hi-tech ponuđačima

Više puta smo u hrvatskim medijima čuli za neke tvrtke koje su se prijavile na natječaj i koje su prema kategorizaciji Hrvatske gospodarske komore, svrstane u segment srednje velikih tvrtki, stoga nas njihove prijave nisu toliko iznenadile.

U ovoj su nas kategoriji razveselili radovi nepoznatih ili manje poznatih tvrtki, poput ovdje prvonagrađenog GeneralGraphica, koji proizvode visokotehnološke uređaje koji se svojom inovativnošću, tehničkim performansama, ali i dizajnom i marketinškim pristupom ravnopravno nose sa svjetskim gigantima.

 1. NAGRADA ZLATNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: CardMaster


 2. NAGRADA SREBRNO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: SMS informativka


 3. NAGRADA BRONČANO TESLINO JAJE
  NAZIV INOVACIJE: INvest2

 

NEPROFITNE UDRUGE, AKADEMSKE ORGANIZACIJE
Iznimno kvalitetni proizvodi i malen broj radova koji su se svrstali u ovu kategoriju. Nadamo se da ćemo iduće godine imati mnogo više prijavitelja iz ove skupine

Neprofitne organizacije i udruge, a posebice akademske organizacije, trebale bi biti inovativni motor gospodarstva. Sudeći prema prijavama na Vidi e-novation natječaj, u Hrvatskoj doista postoje organizacije koje su u mogućnosti proizvesti inovativne ICT proizvode svjetske razine konkurentnosti.

 

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
Pogledajte video snimke sa svečane dodjele Vidi e-novation nagrada za godinu 2006.
Zagreb, hotel Westin
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA