< povratak  
   
 
Josip Protega
predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke
HPB - partner osnivač
Vidi e-novation natjačaja
Poticanje inovacija put je do konkurentnog gospodarstva

Poticanje razvojnih i inovacijskih sposobnosti poduzeća trebao bi biti imperativ, ali i mjesto suradnje privatnog i javnog sektora


U današnjem izuzetno dinamičnom poslovnom okruženju prednost tvrtke na tržištu leži u njenoj sposobnosti da svoje proizvode i usluge oplemeni i učini ih konkurentnima i prepoznatljivima. Konkurentna prednost tvrtke, kao i cjelokupnog gospodarstva neke zemlje leži u inovacijama i načinima primjene inovacija koje jedino kada su implementirane i pretočene u razvojne programe i proizvode, ostvaruju svoju pravu vrijednost i doprinose razvoju cjelokupnog gospodarstva zemlje.

Inovativnost je jedna od vrijednosti koje je Hrvatska poštanska banka obećala pružati svojim klijentima, a kontinuiranom primjenom tehnoloških inovacija u vlastito poslovanje vjerujemo da u tome i uspijevamo. Naš je cilj da, podupirući znanost i obrazovanje, potaknemo stvaranje novih ideja i inovacija, te da konkretnom financijskom podrškom pomognemo da se znanje i inovativnost pretvore u konkretan razvojni projekt, odnosno poduzetnički pothvat.

Mala i srednje velika poduzeća jedan su od najvećih izvora snage hrvatskog gospodarstva. Ona su kvalitetan način stvaranja nove vrijednosti, jer pridonose otvaranju novih radnih mjesta i grade konkurentno gospodarstvo, pa upravo njima treba pružiti dodatnu podršku. Ova činjenica još više dobiva na značenju u svjetlu skorog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, jer je sposobnost zemlje da se nosi s pritiscima koje nosi tržište Europske unije jedan od glavnih uvjeta stupanja u punopravno članstvo. Stoga bi usmjeravanje financijskih sredstava u poticanje razvojnih i inovacijskih sposobnosti poduzeća trebao bi biti imperativ relevantnih institucija privatnog i javnog sektora i glavno mjesto njihove suradnje.

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA