< povratak  
   
 
Ivana Šoljan
članica Uprave T-Coma i glavna operativna direktorica za nepokretnu mrežu i broadband
T-Com - Glavni organizacijski partner i
suosnivač Vidi e-novation natječaja
i organizacijski partner
Vidi Web Top 100 natječaja
Sve što nas povezuje

Mlada i srednja generacija već živi online, portali najbrže prenose informacije, a danas se osim živih vijesti i velik dio općeg znanja crpi s Interneta


Događaj o kojem mediji ne pišu, nije se ni dogodio, kaže cinično novinarsko pravilo koje, nažalost, nije daleko od istine. Uostalom, i sami smo bili svjedoci kako je medijska slika rata u Hrvatskoj, a potom i u BiH, utjecala na naše živote i sudbinu naše zemlje. No, medijskim moćnicima, naročito televiziji, danas svakako treba pribrojiti i web: mlada i srednja generacija već živi online, news portali najbrže prenose informacije, a danas se već osim živih vijesti i velik dio općeg znanja crpi s Interneta.

Za fascinantan utjecaj Interneta svakako je zaslužan tehnološki napredak, konkretno razvoj širokopojasnog pristupa koji je omogućio velike brzine korištenja sadržaja. U popularizaciji širokopojasnog pristupa ključna je kvaliteta sadržaja: građani u vlastitoj svakodnevici moraju osjetiti kakav im napredak u kvaliteti života donose ti sadržaji i njihova stalna dostupnost. U tom smislu, T-Com ulaže trajne napore u razvoj: T-Portal neumorno širi paletu svojih sadržaja, prošle smo godine prvi u regiji postavili i broadband portal MAXzonu, a ove jeseni ponudili i interaktivnu digitalnu televiziju, MAXtv. Kraj 2006. godine T-Com će dočekati s više od 220 tisuća ADSL korisnika.

Aktivnošću Vlade RH šire se uslužni servisi državne uprave važni za građane. Umjesto iscrpljujućeg čekanja u redovima, građani danas mnoge poslove mogu obaviti jednostavnim klikom. Ne radi se samo o uštedi vremena, već i stvarnom širenju prostora demokracije. Tehnologija širokopojasnog pristupa tako doista može i mora biti stavljena u službu komunikacije za sve građane Hrvatske, jer o njoj uvelike ovisi ravnopravno sudjelovanje naše zemlje u globalnoj utakmici - tržišnoj, intelektualnoj, političkoj. Na ovom putu svi moramo ustrajati, a misija HT-a iskazana u rečenici "sve što nas povezuje" u ovom se kontekstu može pročitati kao istinski slogan budućnosti.
E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA