< povratak  
   
 
dr. sc. Božidar Etlinger
v.d. direktor
Ruđer Inovacije d.o.o.
osnivač Vidi e-novation natječaja
E-novation: Kako je sve počelo?

Odaziv na natječaj premašio je očekivanja i pokazao da hrvatsko društvo obiluje kvalitetnim inovacijama i novim proizvodima na području ICT-a


Institut Ruđer Bošković osnovao je početkom 2006. godine tvrtku Ruđer Inovacije d.o.o. s namjerom da se rezultati bazičnih istraživanja, koji predstavljaju novostvoreno intelektualno vlasništvo, komercijaliziraju i usklade s gospodarstvom Republike Hrvatske ili plasiraju u svijet. U isto vrijeme pojavila se ideja ugledne izdavačke kuće Vidi da se dosadašnje nagrađivanje najboljih web-stranica objedini s nagrađivanjem najboljih inovacija. Institut Ruđer Bošković, s preko 360 doktora znanosti i velikim potencijalom u stvaranju inovacije, prepoznao je u izdavačkoj kući Vidi renomiranog partnera i promotora novih ideja te je vrlo brzo došlo do zajedničkog dogovora oko organiziranja i provođenja nove zajedničke nagrade. Jedan od ciljeva pokretanja natječaja bio je pronaći i nagraditi inovatore pojedinih proizvoda ili proizvodnih procesa u području informatičke i komunikacijske tehnologije (ICT) te po dogovoru i zahtjevima autora (i vlasnika) promovirati i unaprijediti određenu inovaciju. Promociju će provoditi Vidi, dok bi se unaprjeđenja za neke od inovacija mogla provoditi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, odnosno tvrtkom Ruđer Inovacije.

Odaziv na natječaj premašio je očekivanja i pokazao da hrvatsko društvo obiluje kvalitetnim inovacijama i novim proizvodima na području ICT-a. Vjerujem da će sudjelovanje u natječaju pomoći svim sudionicima u boljoj promociji i uspješnoj komercijalizaciji te plasmanu na domaćem i svjetskom tržištu. Natječaj Vidi e-novation je definitivno pokazao da su ovakvi događaji vrlo dobri pokretači i promotori novih ideja, proizvoda i inovacija, zbog čega će Vidi e-novation postati tradicija. Nadam se da će se Vidi e-novation u budućnosti upotpuniti novim oblikom koji će pored ICT-a obuhvatiti i ostale segmente znanosti i tehnologije. Kao član tvrtke Ruđer Inovacije d.o.o. ponosan sam što sam sudjelovao u stvaranju i provođenju nagrade Vidi e-novation. Čestitam svim sudionicima te posebno nagrađenima.
E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA