< povratak  
   
 
dr. sc. Mladen Žinić
ravnatelj Instituta Ruđer Bošković,
osnivač Vidi e-novation natječaja
Inovacija je partner znanju na putu prema tržišnom uspjehu

Inovativnost mora imati i uređene sustave podrške, a na cijelom društvu je obveza da postojeći potencijal iskoristi na najbolji mogući način


Motivi Vidija i Instituta Ruđer Bošković za pokretanje Vidi e-novation natječaja proizlaze iz tokova svjetskih zbivanja u kojima ustanove čiji je proizvod znanje i informacija nastoje potaknuti stvaranje inovacija i komercijalizirati znanje. Razloga za pokretanje natječaja je više. Institut raspolaže znanjima koja čine temelj svake inovacije, a smatramo da treba istražiti sve putove koji potiču inovacijsku klimu. Također, Institut je pokrenuo izgradnju niza organizacijskih i infrastrukturnih komponenti koje služe ostvarivanju programa "Hrvatska zemlja znanja". Na tom tragu razvijamo i izgrađujemo najsuvremenije IK tehnologije iz područja mrežnog računarstva za potrebe eScience-a u suradnji s partnerima iz EU. Spoznali smo da inovativnost i inovacijska praksa moraju imati i uređene sustave podrške. U to svakako spadaju i novi organizirani sustavi i promidžbene kampanje te dodjele priznanja uspješnim inovativnim rješenjima koja vode prema tržišnom uspjehu.

Među nedavno utemeljene sustave na Institutu spada tvrtka Ruđer Inovacije d.o.o. čiji je cilj komercijalizacija znanja i transfer tehnologije, zatim Povjerenstvo za inovacije te
stimulativni "Pravilnik o inovacijama", kao i niz drugih instrumenata kojima želimo poticati razvoj inovativnog duha i stvaranje inovacija. U promotivnom segmentu tu svakako spada i Vidi e-novation nagrada.

Želimo da naša nacija, koja nesumnjivo posjeduje iznimne talente i nadarenost za inovacije, kroz Vidi e-novation nagrade dobije novi snažan poticaj za iskazivanje novih talenata, ali i zasluženo priznanje i društvenu promidžbu. 

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA