< povratak  
   
 
Robert Slavečki
Osnivač Vidi e-novation
i Vidi Web Top 100 natječaja
Sada tražimo globalne igrače

Kroz Vidi Web Top 100 tražili smo i tražimo najkvalitetnije hrvatske web stranice. Kroz Vidi e-novation tražimo ICT inovacije konkurentne na globalnoj razini


U vrijeme početaka Vidi Web Top 100 natječaja web je u Hrvatskoj bio rijetka biljka. Smatralo se da je web krajnje nekomercijalan, da ima smisla samo ako se veže uz akademsku zajednicu, studente elektrotehnike ili matematike. Vidi Web Top 100 natječajem htjeli smo to promijeniti. I uspjeli smo. Nije da smo mi jedini zaslužni za to, ali vjerujemo da i zbog natječaja VWT 100 hrvatski web danas diše punim plućima - činjenica je da danas u Hrvatskoj postoji i kvaliteta i masa.
Kroz Vidi Web Top 100 promovirane su neke od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih web stranica, poput Adriatica.net-a i Moj-posao.net-a.

Ipak, moramo priznati da svi zajedno još nismo uspjeli iz Hrvatske iznjedriti barem jedan svjetski prisutan i profitabilan web-projekt - osmišljen i lansiran iz Hrvatske te svjetski prisutan i općeprihvaćen, poput Amazona, e-Baya, YouTube-a, MySpace-a i sličnih.

Upravo u želji da odemo tri koraka dalje i u narednim godinama pokušamo inkubirati barem jedan takav ICT projekt - osnovali smo s Institutom Ruđer Bošković i brojnim visokokvalitetnim partnerima novi natječaj - Vidi e-novation.

Cilj nam je upravo kroz Vidi e-novation, zajedno uz Vašu pomoć i trud, u idućem razdoblju iz Hrvatske u svijet plasirati barem jedan "naš" globalno prisutan informatičko-komunikacijski brand koji će na sebi ponosno nositi oznaku u stilu "designed and produced in Croatia".

Nijemci, primjerice, imaju Siemens, Finci Nokiju, Rusi Kaspersky, Mađari ArchiCad, Rumunji Bitdefender, Amerikance da i ne spominjemo.
Sada tražimo u Hrvatskoj hi-tech "sjeme" koje u budućnosti može postati hrvatski Google ili iPod svjetski prisutan i tražen diljem naše plave planete. 

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA