< povratak  
   
 
Ante Magzan
izvršni direktor za upravljanje
i razvoj sadržaja T-Coma
T-Com - glavni organizacijski partner i
suosnivač Vidi e-novation natječaja
i organizacijski partner
Ostvarivanje snova

Inovaciju, jednako kao i kreativnost ili ljepotu, lakše je prepoznati nego definirati


Potrebno je dosta truda, vremena, volje, pokušaja i pogrešaka da bi se dogodilo nešto značajno. No, čak i kada su ovi preduvjeti zadovoljeni, za stvaran skok naprijed potreban je i onaj neobjašnjivi dodir kreativnosti i talenta. Srećom, toga nam nikad nije nedostajalo. Bošković, Tesla, Ružička, Radman, a sada i Ivan Đikić i Marin Soljačić - imena su na koja smo ponosni.

Nisu baš sve inovacije one koje mijenjaju svijet. Ne trebaju ni biti, jer ponekad je dovoljan i mali pomak. Zajedničko im je da sve proizlaze iz dobrih ideja za koje je nužna inspiracija. Danas je gotovo i nemoguće zamisliti kako smo se inspirirali u pred-internetskom vremenu, kao što je sada podjednako teško naći opravdanje za nedostatak kreativnosti. Internet ne samo da je nepresušan izvor inspiracije, već i alat pri rješavanju problema, ali i sam predmet konstantnih inovacija. Dalek je put Internet prošao. Razvijao se na osnovu ideja čija je realizacija poticala nove ideje i tako u krug. Nadajmo se da se taj krug nikada neće zatvoriti...

Super je sudjelovati u procesu inovacije, ili barem promatrati ga. Ponekad taj proces nevjerojatno podsjeća na zaljubljivanje... Od prve ideje do ostvarenja. Dug je to put. Prepun neprospavanih noći i kontroliranog kaosa. Ipak, nema ničeg ljepšeg od onog osjećaja kad dođeš do cilja. Možda je taj trenutak i moguće usporediti s jako dobrim seksom ili najfinijom čokoladom, no ni sa čime nije usporedivo zadovoljstvo kada shvatiš da će to što je stvoreno drugi ljudi koristiti, i da će im to olakšati, a možda i oplemeniti život.
Iz prirodne, i sada već neizbježne povezanosti Interneta i inovacije, proizišla je i nova Vidi e-novation nagrada kao prilika za neke nove ili "stare" klince s novim idejama i velikim snovima, da pokažu što umiju. Na nama je da ih prepoznamo i pomognemo da snove pretvore u stvarnost. Odaberemo li one prave, možda i njihovo i naše sutra učinimo boljim.

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA