< povratak  
   
 
Tomislav Kotnik
Osnivač Vidi e-novation
i Vidi Web Top 100 natječaja
Internet je naša autocesta, a inovacije su...

Znanje je vrijednost koju nam nitko ne može oduzeti kad ga jednom steknemo


Vjerujem da pretpostavljate što su inovacije u ovoj našoj jednostavnoj alegoriji. No, prije no što razjasnimo što se to kreće virtualnim autocestama zamislite slijedeću situaciju. Imate prekrasnu oranicu koja je s dva kraja okružena rijekama, a po druga dva ruba Vašeg idealnog imanja prolaze željeznička pruga i autocesta. Smješteni ste u samom sjecištu komunikacija i informacijskih kanala. Nije li to bolje nego naći naftu na tom istom imanju u zamjenu za ceste, rijeke i željeznice koje vas okružuju? A Vi ste na tom imanju zapravo usamljeni. U čemu je onda problem? Sve što imate nije dovoljno dobro da vas usreći. Jer nije sve kako se isprva čini...

Svi brodovi, vlakovi i teretnjaci neće ni znati da postojite dok vrijedno obrađujete svoju oranicu. Dva su jednostavna razloga koja vam ne idu u prilog. Prvi - nemaju razloga stati na Vašem imanju i preuzeti dobra koja ste stvorili. Drugi - da i žele stati, trebate im osigurati pristanište i točku utovara - sjecište Vašeg i njihovog interesa, Vaše robe i komunikacijskog kanala. Vi to nemate i nemate ideje gdje, kada i kako tu točku stvoriti.

Upravo zato smo stvorili Vidi e-novation nagradu. Točku presijecanja znanja i inovacija koje putuju Internetom prema svijetu koji to željno iščekuje. No, nju ne bi stvorili da ranije nismo stvorili nacionalni Internet natječaj koji nas je doveo do toga da ta dva resursa spojimo i isprepletemo u jednu struju.
Ovo je tek početak, gruda koja će narasti u nešto još veće. Kao jedan od osnivača i idejni tvorac ovog natječaja, poručio bih svima da je znanje vrijednost koju nam nitko ne može oduzeti kad ga jednom steknemo i stoga trebamo svim silama raditi da doprinesemo inovacijama koje će promijeniti svijet. Za početak malo, kasnije sve više. Za kraj, evo jedna misao za sve buduće genijalce.

"Čini ono u što vjeruješ i vjeruj u ono što činiš. Sve ostalo je gubitak snage i vremena."
Nisargadatta


 

E-novation 2006
> Pobjednici
> Kako se ocjenjivalo
> Riječ partnera
> Fotogalerija
 
 

Početna stanica | E-novation info | Teslino jaje - nagrada | Prijave 2008 | E-novation 2007 | E-novation 2006 | VIDI

© 2010 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved
design by iDEA